MENÜ

A "Százados-udvar" Vendégház Cserhátszentivánban, falusias környezetben kínál családok, szűkebb baráti körök részére aktív pihenési lehetőséget.

Cserhátszentiván a Cserhát-hegység egyik legszebb völgyében, Hollókőtől mindössze 8 km-re, a Cserhát Natúrpark, a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet és a Natura 2000 hálózat területén található.

A szűk, kanyargós főutca és a régi iparos és palóc házak szinte az egész faluban a XX. század elejének hangulatát idézik. Országos és helyi védelem alatt álló építmények, gyönyörű turistaútvonalak biztosítják  a tartalmas kikapcsolódást.

A vendégház kialakítása a múlt század közepén épült lakóház felújításával és átalakításával történt.

A "Százados-udvar" vendégházat egyidejűleg csak egy-egy család, baráti kör részére bocsájtjuk rendelkezésre, biztosítva a zavartalan, kötetlen pihenést. A "magam vagyok" lét a tényleges falusi életbe nyújt bepillantást. A ház 2 szobából (összesen 6 fő elhelyezésére), felszerelt konyhából (hűtő, mikro, szendvicssütő, kenyérpirító, gáztűzhely,  kávéfőző, tányérok, edények) és fürdőszobából áll. Vendégeinknek ágyneműt és törölközőket biztosítunk. Gépkocsival az udvarban kialakított állóhelyre lehet beállni. A ház fűtése fafűtéssel és elektromos radiátorokkal biztosított. Igény esetén lakásban tartott, szobatiszta hobbiállat is hozható.

Az udvarban haszonállatok részére karám, ól is található, ahol az állatok életét figyelhetik meg vendégink (nem állatsimogató, henem igazi baromfiudvar).

A vendégek télen saját maguk készíthetik elő tüzeléshez a fát, készíthetnek gyújtóst. Fafűtéses sparhelten főzhetnek és melegedhetnek egyidejűleg, ugyanúgy, mint a ház építésének idejében, ezzel elsősorban a múltat szeretnénk megidézni. Az ingatlan nem skanzen, hanem "élő" ház: baromfiudvarral, kerekeskúttal, favágással, tűzhelyben való fűtéssel.

Amennyiben vendégeink a fűtési időszakban fafűtés helyett elektromos fűtést használnának, annak költségét a villanyóra-állás szerinti elszámolással állapítjuk meg.

A falusi élet élésével a városi embereknek szeretnénk bepillantást nyújtani a hajdanvolt vidéki lét egyszerű, de élhető mindennapjaiba.

 


 

 

 

 

 

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

 

Asztali nézet