MENÜ

A Százados-udvar Vendégház szélesebb körű megismertetése érdekében, tevékenységeink kölcsönös támogatására együttműködési megállapodást kötöttünk Alsótold Község Önkormányzatával, az Alsótoldi Művelődési Egyesülettel és a Cserhátszentivánban működő Angyalkert tábort üzemeltető Litta 66 Bt.-vel.

 

Alsótold a 21. számú főútról a világörökség részét képező Hollókő felé utazva érhető el. A település első írásos említésének az 1265. esztendő tekinthető. Az oklevelek tanúsága szerint a XV. század végétől a Toldi család volt a falu földesura. A helyi hagyományok szerint innen származik a nagy erejű Toldi Miklós.

A település az elmúlt években a túrázók számára is igen közkedveltté vált, hiszen határainál húzódik a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet. Az Országos Kéktúra Útvonal Hollókő-Nagymező-pusztai szakasza is a falun át vezet.


 

Az önkormányzat Nefelejcs utcai ingatlanában működő szálláshely 2 vendégszobában 6 férőhellyel várja a településre érkező vendégeket. (Kapcsolat: Alsótold Község Önkormányzata, 3069 Alsótold, Szabadság u. 6.;  +3632554000; alsotold@toldinet.hu)


Az Alsótoldi Művelődési Egyesület célja Alsótold kulturális életének fellendítése, az összetartozás érzésének és a jószomszédság hangulatának erősítése. Fontos hagyományőrző feladata a „Toldi legenda” ápolása, az ehhez kapcsolódó turisztikai és kulturális rendezvények szervezése. A szomszédos településekkel együttműködve a tapasztalatok átadásával a vidéki élet változatossá tételén munkálkodik. E cél érdekében szervez programokat különös figyelmet fordítva arra, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekes tevékenységet. A Művelődési Egyesület évek óta fő, olykor társrendezője a már hagyományos települési programoknak: farsangi mulatság, Toldi Nap, Mikulásváró délután, Betlehemezés, színházlátogatás. (Kapcsolat: Fekete Lídia elnök; +36305528636; alsotoldimegy@gmail.com)


 

A Litta 66 Bt. 2008. óta magas színvonalon üzemeltetiAngyalkert-táborát Cserhátszentivánon, ahol kicsik és nagyok tartalmasan pihenhetnek, szórakozhatnak. Tavasszal és ősszel erdei iskola, nyáron sokszínű programokkal teli táborokkal várják a gyerekeket.

Az Angyalkert-tábor a felnőtt közösségek részére is feledhetetlen élményeket nyújt pl. hangulatos esküvők, jókedvű néptánctáborok, elmélyült lelkigyakorlat-táborok, osztálytalálkozók helyszíneként.

(Kapcsolat: Littai Adrea; +36202164645 info@angyalkert-tabor.hu)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet