MENÜ

A "Százados-udvar" Vendégház Cserhátszentivánban, falusias környezetben kínál családok, szűkebb baráti körök részére aktív pihenési lehetőséget.

Cserhátszentiván a Cserhát-hegység egyik legszebb völgyében, Hollókőtől mindössze 8 km-re, a Cserhát Natúrpark, a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet és a Natura 2000 hálózat területén található.

A szűk, kanyargós főutca és a régi iparos és palóc házak szinte az egész faluban a XX. század elejének hangulatát idézik. Országos és helyi védelem alatt álló építmények, gyönyörű turistaútvonalak biztosítják  a tartalmas kikapcsolódást.

A vendégház kialakítása a múlt század közepén épült lakóház flújításával és átalakításával tötént a Helyi Vidékfjlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatás felhasználásával.

A "Százados-udvar" vendégházat egyidejűleg csak egy-egy család, baráti kör részére bocsájtjuk rendelkezésre, biztosítva a zavartalan, kötetlen pihenést. A "magam vagyok" lét a tényleges falusi életbe nyújt bepillantást. A ház 2 szobából (összesen 6 fő elhelyezésére), konyhából és fürdőszobából áll.

Az udvarban háziállatok részére karám, ól is található, ahol kecske, disznó, nyúl, csirke, kacsa életét figyelhetik meg vendégink (nem állatsimogató, henem igazi baromfiudvar).

A vendégház alatt boltíves borospince várja a hűsölni vágyókat.

A házban gáz-, illetve elektromos fűtés nincs. A vendégek télen saját maguk készíthetik elő tüzeléshez a fát, készíthetnek gyújtóst. Fafűtéses sparhelten főzhetnek és melegedhetnek egyidejűleg, ugyanúgy, mint a ház építésének idejében. Természetesen fürdőszoba, modern konyha is rendelkezésre áll vendégeink részére, de elsősorban a múltat szeretnénk megidézni. Az ingatlan nem skanzen, hanem "élő" ház: baromfiudvarral, kerekeskúttal, favágással, tűzhelyben való fűtéssel, pincében történő borozgatással, stb.

A nyárikonyhában és a régi istállórészben az általunk már korábban összegyűjtött eszközökből, tárgyakból állandó bemutató látható.

A falusi élet élésével a városi embereknek szeretnénk bepillantást nyújtani a hajdanvolt vidéki lét egyszerű, de élhető mindennapjaiba.

A foglalás idejéra a ház és az udvar egésze a vendégek rendelkezésére áll. Kérés esetén programtervet is készítünk vendégeink részére.

 


 

 

 

 

 

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

 

Asztali nézet